Oppskrift laget av Cathrine Birkeland og hentet fra boken Fra liten til stor
Ingredienser til ca 6 store, lubne pannekaker eller flere små
6 dl fint sammalt hvetemel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 stor most banan, helst så moden som mulig (brune prikker er yay)
5 dl valgfri plantemelk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker om ønskelig
Kanskje ett dryss kanel?
FREMGANGSMÅTE
Ha banan og plantemelk i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til en glatt røre, eller mos det i en bolle med gaffel. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i bananmosen. Rør forsiktig sammen til en røre uten for mye klumper. Rører du for mye kan pannekakene bli seige, så ikke rør for kraftig.
Stek pannekakene i lett oljet eller smurt stekepanne eller på takke. Server gjerne med frisk frukt og lønnesirup. Peanøttsmør og bananskriver er også kjempegodt oppå pannekakene.
Pannekakene kan fryses, og er PERFEKTE å ha med på tur eller i matboksen.
Fordelen med disse pannekakene er at de er laget med næringsrikt grøvt mel og er helt uten sukker.