BANANPANNEKAKER

Oppskrift laget av Cathrine Birkeland og hentet fra boken Fra liten til stor

Ingredienser til ca 6 store, lubne pannekaker eller flere små

  • 6 dl fint sammalt hvetemel

  • 2 ts natron

  • 1/2 ts salt

  • 1 stor most banan, helst så moden som mulig (brune prikker er yay)

  • 5 dl valgfri plantemelk

  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker om ønskelig

  • Kanskje ett dryss kanel?

FREMGANGSMÅTE

Ha banan og plantemelk i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til en glatt røre, eller mos det i en bolle med gaffel. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i bananmosen. Rør forsiktig sammen til en røre uten for mye klumper. Rører du for mye kan pannekakene bli seige, så ikke rør for kraftig.

Stek pannekakene i lett oljet eller smurt stekepanne eller på takke. Server gjerne med frisk frukt og lønnesirup. Peanøttsmør og bananskriver er også kjempegodt oppå pannekakene.

Pannekakene kan fryses, og er PERFEKTE å ha med på tur eller i matboksen.


Fordelen med disse pannekakene er at de er laget med næringsrikt grøvt mel og er helt uten sukker.