nina02.png

Jeg har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet, samt sertifisering i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell University.

Jeg har selv spist plantebasert i mange år og har barn som spiser hovedsakelig plantebasert. Jeg vet derfor hvor skoen kan trykke - hva som er utfordrende og hvilken løsninger som fungerer. Jeg har jobbet med kostveiledning av vegetarianere og veganere i flere år, og har også erfaring med tilrettelegging av kostholdet for barn og ungdom.

Nina Cathrine Johansen har bred kompetanse på plantebasert ernæring og er nestleder i HePla- Helsepersonell for plantebasert kosthold.

 

BAKGRUNN

  • BSc Ernæringsfysiologi, MSc Samfunnsernæring (Public Health Nutrition)

  • Sertifisert i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell, 2013

  • Sertifisert i Low FODMAP dietten fra Monash University, Australia, 2018

  • Ernæringsfaglig rådgiver i HePla - helsepersonell for plantebasert kosthold siden 2014

Masteroppgave Are ovo-lacto-pesco-vegetarians and vegans risk groups for suboptimal iodine intake? Iodine intake and status in a group of Norwegian vegetarians

Vitenskapelig artikkel om jod Inadequate Iodine Intake in Population Groups Defined by Age, Life Stage and Vegetarian Dietary Practice in a Norwegian Convenience Sample