BOKLANSERING! Plantebasert kosthold. Hvorfor du bør spise grønnere og hvordan du gjør det i praksis.

plantebasert-kosthold.jpg

Så -  da er endelig boken som Tanja Kalchenko og jeg har jobbet så hardt med det siste året ferdig skrevet, og klar til salg til høsten!

Jeg er så utrolig stolt av resultatet, og så takknemlig for at Frisk Forlag lot oss få med så mye av det vi hadde på hjertet! Regner nesten med at forlaget fikk kaffen i halsen da de fikk  tilsendt det første manuset vår – med alt det vi ønsket og si og mene noe om. Det var ikke så lite!

Med god hjelp av fantastiske flinke folk har vi komprimert alt vi ønsker å si så enkelt og oversiktig som overhodet mulig,  uten at vi føler at noe mangler. Dette er en bok som vil gi deg svaret på alt du måtte lure på om plantebasert ernæring. Vi gir blant annet grunnleggende innføring om kosthold, og råd om tilpasning til ulike grupper som barn,ungdom, gravide og eldre, en rekke praktiske råd både for nybegynnere, og de som har spist plantebasert en stund og mye mer.  I bokens siste del får du også et knippe  enkle, robuste  oppskrifter på sunne, raske og næringsrike plantebaserte retter.

Vi var nemlig så heldige for å få med Mari Hult på dette prosjektet! Det er ikke å stikke under en stol at vi var ganske mange kokker til tider når Mari skulle sette sammen oppskriftene som skulle være enkle, med få ingredienser, smakfulle,– helst med mest mulig norske råvarer og samtidig næringsrike, men resultatet ble jo helt fantastisk, som alltid, når Mari står for maten. Vi kan med hånden på hjertet si at oppskriftene til Mari rommer alle disse kriteriene, og det er vi veldig stolte av.

I lys av de siste ukers søkelys på hvordan griser og andre dyr behandles i kjøttindustien kunne ikke timingen til denne boken vært bedre. Vi trenger en vridning mot mer plantemat. Og det haster.

Heldigvis er det sånn at det som er mest dyrevennlig, også er best for vår egen helse og omgivelsene rundt oss.  

Jeg snakker med mange som virkelig ønsker å spise mindre kjøtt og mer plantebasert av alle de gode grunnene som finnes for dette,  men som ikke vet helt hvordan de skal gjøre det.  Mange er engstelige for at de ikke skal klare å sette sammen et fullverdig kosthold dersom kjøttet eller melken ikke lenger er en del av måltidet. Det er neimen ikke rart man er redd for dette. I årevis har vi hørt at slike matvarer er helt nødvendige i kostholdet. Nå vet vi heldigvis bedre!  Alle, også barn og gravide, kan spise plantebasert. Vi viser deg hvordan du trygt kan gjøre det.

Jeg håper at denne boken blir nyttig for mange og at det skal bli enklere å spise å spise mer plantebasert for alle som ønsker det!

Om du ønsker-  kan du forhåndsbestille boken her https://www.friskforlag.no/produkt/plantebasert-kosthold/